top of page

Kinderhaptotherapie, wat is het? 

"Voelen is het eerste zintuig wat een kind ontwikkelt"

Podcastaflevering • In deze aflevering vertelt haptotherapeut Esther Snijder over de vele kansen voor ouders om hun kind een veilige basis mee te geven. Dat begint bij bewustwording van hoe je jouw kind aanraakt. Uitnodigen in plaats van afdwingen. En ook heel belangrijk: de eigenheid van het kind heel laten.

image.png
Kinderhapto.png

Trauma en lichaam: onlosmakelijk verbonden

"Trauma laat niet alleen psychisch, maar ook lichamelijk veel sporen achter"

Video  Volgens Anne kan een traumatische ervaring tot zoveel spanning leiden, dat het zenuwstelsel ontregeld raakt. De impact daarvan op zowel de mentale als lichamelijke gezondheid is groot. Door een trauma kan je vervreemd raken van je eigen lichaam, zodat je alleen nog in je hoofd leeft. Hoe herstel je dan de verbinding tussen je lijf en je brein?

trauma en lichaam.png

De cirkel van invloed en betrokkenheid, hoe gebruik je het?

"achterhalen wat jou veel energie kost en wat je niks oplevert?"

Website• Ken jij de cirkel van invloed en betrokkenheid? In dit artikel leer ik je alles wat je moet weten over deze cirkels. Het concept is ontworpen door Stephen Covey. 

Wat nou als er een manier is waarmee jij kunt achterhalen wat jou veel energie kost en wat je niks oplevert? Wat nou als je kan achterhalen hoe jij meer initiatief kan nemen en dus meer gedaan kan krijgen?

cirkel van invloed.png
bottom of page